vineri, 24 septembrie 2010

Ma gândesc asa câteodata...

... cine este de fapt aceasta Doamna Toamna?!
Am auzit ca ar fi o artista excentrica, foarte bogata. Calatoreste în jurul lumii si poposeste aici, în jur de trei luni pe an. Câteodata soseste fara a-i simti de veste, alta data vine val-vârtej si se apuca imediat de pictat. Se duce foarte devreme la culcare si se trezeste destul de târziu... viata boema! Cu toate ca nu mai aduce nimic nou în stilul artistic pe care-l abordeaza, reuseste totusi sa ne farmece în fiecare an cu maiestrie; fantasticele ei combinatii de galben-auriu, rosu-aramiu, verde si maro, sunt unice!
Picteaza si cocheteaza cu Soarele. Sunt zile când esti sigur ca s-au logodit si crezi ca anul acesta, în sfârsit se va finaliza si casatoria, însa exact atunci începe sa tune si sa fulgere! Si se repeta circul de anul trecut! Soarele nu se mai arata si ea devine o adevarata furtuna! Alearga nervoasa dintr-o parte în alta, îsi abandoneaza lucrarile începute, ba chiar le deterioreaza! Nu-i mai place nicio frunza, nicio floare. Le mototoleste si le arunca pe jos, le calca în picioare, apoi îsi face bagajele si pleaca.
Si nimeni nu mai aude nimic despre ea, pâna la sfârsitul verii urmatoare...

7 comentarii:

  1. Foarte frumosa povestea!!! Se imbina perfect cu fotografiile. Le apreciez sincer.
    Sa stii ca si eu astept cu nerabdare Craciunul!! Pana atunci sa ne bucuram insa de Doamna Toamna, sa ne umplem camarile cu bunatatile ei si sufletele cu ganduri bune! Stii tu

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur ca stiu, Fly!
    Deja am facut a doua serie de gem de prune si am pregatit borcanele pentru jeleul si dulceata de gutui - pe care le voi face în octombrie; Craciunul poate veni! abia-l astept si eu! si d-nei Toamna terbuie sa-i multumim pentru tot ce ne ofera! te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos!felictari!fiecare anotimp cu frumusetea lui...

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabriela...
    "o particica din sufletul meu" este toamna :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea,m-ai "citit" la fix si iti admir profunzimea cu care-ai scris despre mine insa...ai uitat despre ce altceva pot oferi in schimbul toanelor de moment...Darurile bogate pe care vi le ofer!Gutuile pt jeleul dulce,strugurii pt vinul de voie buna,prunele de gem aromat si cate si mai cate bunatati...Si florile mii care inunda pamantul si aerul cu parfumul lor divin... Pe toate vi le daruiesc an de an,cu bratele deschise iar pt toate astea nu cer nimic in schimb! Doar bucurati-va de ele atat cat sunt si eu voi fi multumita!

    Sarutari pe fiecare frunza,cu drag,
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga L'Automne,
    daca ai stii ce dor mi-a fost de tine! Si cat ma bucur ca mi-ai scris!
    Bineînteles, ai dreptate, de aceea am si mentionat - de data aceasta poate doar in comentariile cu prietenii - ca iubesc Toamna cu tot ce ne are si ne ofera! Nu am uitat de loc!
    te pup si te mai astept...ca doar acum este sezonul tau! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga mea,m-am tinut de cuvant,sunt aici,in aer,peste tot! N-as fi putut sa lipsesc...M-ai intampinat superb si e prea frumoasa privelistea! Abia astept sa vad ce alte calitati imi vei surprinde datzile viitoare,imi place ca...ma vorbesti de bine,hihi! Iti multumesc si te sarut cu fiecare adiere rebela!!!!!

    L'Automne

    RăspundețiȘtergere