luni, 25 octombrie 2010

Zi de cinematograf

Ati vazut deja "Oscar et la dame rose"/"Oscar and the Lady in Pink" ? Stiu ca în cele mai multe tari, filmul a rulat deja în decembrie anul trecut. În Germania, premiera a avut loc abia saptamâna trecuta si eu l-am vazut astaseara. Ce doresc acum? Sa citesc si cartea lui Éric-Emmanuel Schmitt pentru a ajunge mai aproape de mesajul pe care-l transmite scriitorul si totodata regizorul filmului omonim. Si mai doresc sa va spun ca trebuie neaparat sa cunoasteti povestea delicata a lui Oscar si a doamnei în roz! Nu dureaza decât 12 zile... dar va asigur ca va ajuta în a aprecia si întelege mai bine lucrurile marunte ale vietii si va ofera o minunata varianta de a accepta viata si trecerea în nefiinta.
Este o explozie de imaginatie, este o poveste plina de sensibilitate, ce farmeca si exprima în egala masura frumusete interioara, bucurie, tristete, decenta si multa, multa întelepciune. Este o romanta în esenta ce transmite emotii puternice si cele mai bune idei pentru mentinerea tonusului pozitiv.
Nu uita: ia fiecare zi ca pe un nou început! 'cause today is the first day of the rest of your life!

4 comentarii:

  1. Enjoy varianta electronica :) :)

    Va urmaresc de ceva timp si d mult vroiam sa va spun ca scrieti foarte frumos :) si chiar daca a fost mai demult, un La Multi Ani! intarziat :)

    zi frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Anonim,
    multumesc mult pentru link, tare mult m-am bucurat, chiar daca aceasta varianta difera ceva fata de film (Doamna in roz - în film, este o vânzatoare ambulanta, care livreaza pizza spitalului în care este Oscar internat)Iti multumesc si pentru compliment si pentru urare! Sunt de-a dreptul magulita! Ma bucur ca citesti ce scriu eu aici, te astept oricând, lasa timiditatea deoparte.
    PS: încearca data viitoare sa ma tutuiesti ;) m-as simti un pic mai tânara :))

    RăspundețiȘtergere
  3. oky :) ich werde dann dutzen :) hurra

    si eu am vazut si filmu :) (acum o saptamana... :) ) si mi-o placut mult...desi ii putin diferit de carte :)

    seara frumoasa, Gute Nacht und Mach's Gut :)

    Semnat Kindchen :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Kindchen, simpatic pseudonim :) cum ar veni, pe româneste - Copilu'

    Ich wünsche Dir einen wunderschönen Tag!
    Guten Morgen! (este 6:53)

    RăspundețiȘtergere