sâmbătă, 9 aprilie 2011

Poarta magica a copilariei

Aceasta este povestea mea înscrisa la rubrica saptamânala intitulata "Poveste parfumata între blogeri"

Ce ar fi fost copilaria fara povesti? Probabil ar fi fost ca viata fara iubire, natura fara soare, cerul fara stele, curcubeul fara culori, vorbirea fara muzicalitate, florile fara parfum...
Când rostim "copilarie" zâmbim automat nostalgic, amintindu-ne de vremea când dansam la baluri alaturi de zâne si printese, calaream peste mari si tari alaturi de Feti-Frumosi, ne scaldam în oceane lânga sirene si zei ai adâncurilor, lacrimam când vrajitoarele rele rosteau formule magice, planiuam o întâlnire cu pestisorul fermecat ce ne-ar putea îndeplini dorinte sau visam sa zburam pe carpete magice... Miracolul povestilor spuse de mama, tata sau bunici ne-a dezvoltat imaginatia, ne-a îmbogatit vocabularul, ne-a insuflat dragostea pentru lectura, a permis dialogul cu plantele si animalele si a facut posibil ca lucrurile sa aiba suflet.
Pe aripile fanteziei am calatorit în timp si spatiu, descoperind comori inestimabile, si cândva... ne-am trezit adulti. Parfumul acestor vremuri nu are o formula scrisa - este tinuta secret si este transmisa în mare taina, din generatie în generatie.
Nu multi dintre noi se nasc cu harul de a scrie povesti, dar sunt câtiva printre noi, care reusesc sa le faca sa devina aievea. Cu siguranta ati auzit despre activitatea lui Irvin Feld, supranumit "The Greatest Showman on Earth". Acum un an, am avut fericirea sa vizionez un spectacol grandios, pus în scena de Feld Entertainment si pentru câteva ore am retrait cele mai dulci momente ale copilariei. Spectacolul "Disney on ice" satisface visul oricarui copil, sau adult cu suflet de copil. Pe oglinda de gheata, într-un show impresionant cu acrobatii, se întâlnesc cele mai îndragite personaje ale basmelor: Cenusareasa, Alba-ca-zapada, Frumoasa din padurea adormita, Belle si bestia îndragostita, Arielle -micuta sirena, Mulan - frumoasa chinezoaica, Aladdin si Iasmin. Este o călătorie magică într-o lume magică, unde uiti ce vârsta ai si de unde vii, si pret de câteva ore, toate dorinţele-ti sunt îndeplinite şi visele-ti devin realitate. Dar mai impresionant decât acest spectacol, este initiativa pe care Feld Entertainment o are permanent, vizavi de copiii cu handicap.
Ce poate fi mai minunat decât sa vezi cum creste bucuria în ochii inocenti ai copiilor?

Când vom uita sa mai spunem povesti, viata se va stinge!
Si pentru ca povestea de astazi sa se termine în magie, am sa rotesc bagheta si am sa rostesc numele unor parfumuri fermecatoare, pe care daca le veti proba, va promit ca va veti trezi în mijlocul unui basm cu printese si printi.
Rose Princesse - Gianfranco Ferré, a fost creeat de Karine de laDubreuil, si sustine un concept inocent al dragostei la prima vedere, al primului sarut, primei intalniri, primului sentiment de iubire din inima unei femei. Aroma de baza este data de trandafirii regali de Monaco, cu aroma unica floral-fructata, la care se adauga note de bergamota dulce-acrisoara de Sicilia, mere mexicane verzi, mure sălbatice, flori de magnolie alba si viorele de padure.
Marina de Bourbon - Pink Princesse - este parfumul ce da o fermecatoare nota de tinerete si eleganta. A fost creeat dintr-un armonios amestec de lamâi proaspete, pere zemoase, piper roz si mere aromate, completat cu un amestec de flori, ceaiuri florale si note lemnoase. Este o compozitie în stil retro cu elemente moderne, un parfum proaspat, delicat si picant în acelasi timp, un parfum fascinant.
Princess - Vera Wang, este parfumul dedicat "printeselor nascute în oras" dupa cum declara creeatoarea, care este deasemenea un renumit designer de rochii de mireasa. Parfumul este o seducatoare combinatie de arome de nuferi, ciocolata neagra, caise pârguite amestecate cu o nota usoara de vanilie. Oferit într-un flacon ce farmeca la prima privire - o inima liliachie, cu capac sub forma unei coroane imperiale, parfumul Princess îti confera - de la prima spray-ere, senzatia ca esti o adevarata Queen.
(Surse foto: 1, 2, 3)

20 de comentarii:

  1. Foarte frumos gestul facut de organizatia respectiva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ionut,
    da, este emotionant si înaltator!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos, dar din pacate copiii din ziua de azi nu au copilaria pe care am avut-o noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. In fiecare poveste exista printi si printese.Printii sunt dornici de aventuri,iar printesele de parfumuri si baluri.
    Sa faca fericiti copiii e datoria celor mari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Rares,
    eu spun ca fiecare generatie, are un specific anume. Nu vreau sa te contrazic- pentru ca aproape totul este relativ - pot doar spune ca daca acesti copii sunt nefericiti, atunci vina este a noastra, pentru ca noi suntem generatia de adulti care avem greija de cei mici acum.

    RăspundețiȘtergere
  6. Angi,
    ai dreptate :)) nu cred ca exista fetita care sa nu fi purtet rochite roz si nici baietel care sa nu fi avut spada si scut.
    Ca cei mici sa fie fericiti, este într-adevar datoria, dar si placerea celo mari :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Carmen, am aflat de pe blogul lui Cati ca povestea ta e scrisa! Vei vedea ca am ales amandoua Vera Wang, si nu e de mirare! Stii prea bine de ce : ne plac parfumurile si le cunoastem! Impresionante randuri...da, asa este, toate fetitele au odata o rochie de printesa si se cred cu adevarat printese! De ce nu ne-am crede si noi? Frumos!
    Te invita la mine, am adaugat linkul tau:
    http://mirelapete.dexign.ro/2011/04/parfumul-printeselor-de-ieri-si-de-azi/

    RăspundețiȘtergere
  8. Mirela,
    ai dreptate :) parfumul Verei Wang este sublim.
    Am citit minunata ta poveste si m-am parfumat cu toate ofertele tale... acum miros ca 20 de printese la un loc :D
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  9. Minunat! Voi avea ce învăţa! Olfactivul meu de azi are oarece probleme...
    Te invit să vezi:
    http://popasuriprincopilarie.blogspot.com/2011/04/copilarie-printesa-prinsa-n-flori-de.html

    O seară minunată printre ... prinţese!

    RăspundețiȘtergere
  10. Danielle,
    draguta legenda printesei prinsa-n puf de papadie!
    Am notat! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Am simtit intradevar parfumul copilariei, ca sa zic asas.Am patruns in lumea de basme povestite pe gheata si m-am bucurat aidoma unui copil.Nu am stiut pana acum de aceste spectacole si cred ca cine le vede se poate considera fericit.
    Iar despre gestul patinatorilor care alearga pe gheata cu copiii in scaune rulante, ce sa mai spun?E un gest inaltator, e speranta pentru o lume mai buna.
    Felicitari si multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Gabi,
    ma bucur ca ti-a placut povestea mea si ca mesajul Feld Entertainment a fost receptat. Te pup si-ti doresc o seara minunata si foarte parfumata :)

    RăspundețiȘtergere
  13. În copilăria mea de asemenea, am fost fascinat de poveşti. Se pare ca atunci cand am crescut acum imaginatia mea sunt secat. Poate fi Nu am facut nimic special pentru a nurish. Intotdeauna mi-am dorit să fie un artist, mai degrabă decât un sclav corporate, dar, în realitate, eu sunt un sclav pentru bani şi putere. Aş dori să mă întorc la copilăria mea, uneori, nevinovat.

    Bun post ca întotdeauna Carmen.

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari ! Blogul tau a primit Premiul MOST WANTED BLOG, in urma unui sondaj efectuat pe pagina grupului MWB ! Iti poti revendica premiul,sau poti afla mai multe informatii ,accesand unul din urmatoarele linkuri :
    http://grupulmwb.blogspot.com/2011/04/premiantii-most-wanted-blog-aprilie.html
    ...sau
    http://grupulmwb.blogspot.com/p/revendica-premiul-mwb.html
    Ne.am bucura foarte mult daca ai alege sa devii membru al grupului MWB!
    ''MOST WANTED BLOG nu cauta faima,nu cauta cifre si nici statistici ,cauta valoarea,originalitatea ,talentul si pasiunea.....iar asta face oricine accepta premiul MWB si mai ales cei ce aleg sa devina membrii sau autori ai grupului MWB!''

    RăspundețiȘtergere
  15. Sailor,
    you surprised me more every time :) your Romanian is better and better... better than my English! Thank you for your lovely comment.

    RăspundețiȘtergere
  16. Liviu,
    multumesc mult pentru onoarea pe care mi-o acorda grupul vostru :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Carmen esti o adevarata specialista in parfumuri. Mie mi-ar placea al doilea, Maria de Bourbon. Sunt adepta aromelor proaspete, usoare cu arome de lamaie sau amarui. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Gabriela,
    sunt sigura ca si tu te pricepi în materie de parfumuri, cel putin la fel de bine. Chiar m-a surprins faptul ca nu ai participat saptamâna aceasta cu o "poveste parfumata" despre printese!
    O duminica frumoasa îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  19. Cuvintele tale mi-au readus copilăria,mi-au readus poveștile bunicii...Magic moment!Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  20. Vera,
    ma bucura mult vizita ta :) Multumesc pentru cuvintele calde.
    O duminica placuta! :)

    RăspundețiȘtergere