sâmbătă, 25 august 2012

Chestionar

O leapsa, primita de la Minnie, cu 10 întrebari la care mai întâi raspund, apoi le pasez mai departe sa raspunda si: Pandhora, Mirela, Vera, Nicoleta, Fly2sky, Diana, Elly, Sara, Gabriela si Spuseieu.
1. Muntele sau marea?
iubesc briza, imensitatea albasta a marii, zgomotul valurilor înspumate, mirosul de scoici si alge, atingerea nisipului fin, dar... iubesc si cararile de munte, izul de ciuperci si brad, fosnetul frunzelor, linistea padurilor, florile poienilor si susurul de izvor... Ce sa fac?! Le iubesc pe amândoua! 
2. Iarnă sau vară?
Nu pot sa-mi imaginez sa traiesc undeva unde nu simt si nu observ cele patru anotimpuri! îmi place fiecare moment al anului, dar... ca sa raspund la întrebare, voi spune ca îmi place vara pentru ca zilele sunt atât de lungi si pot întreprinde o multime de activitati si-mi place iarna pentru Sarbatori si pentru tihna ce-o ofera acest anotimp. 
3. Care e destinaţia la care visezi că vei ajunge măcar o dată în viaţă?
Fiecare avem vise de concediu... eu doresc sa vad Mexico - Yukatan (cultura Maya ma fascineaza), India - Taj Mahal... si China si Japonia si Australia... :)) si câte si mai câte! sanatosi sa fim!
4. Care a fost cea mai frumoasă ţară pe care ai vizitat-o?
Am calatorit în multe tari, dar nu pot sa spun ca am vazut mai mult de 3-4 localitati, deci nu le pot încadra la "tara vizitata", asa ca raspunsul meu este: România si Germania :)
5. Care a fost cel mai frumos oraş din afara ţării pe care l-ai vizitat?
Paris si Barcelona, pe acelasi loc în inima mea :)
6. Care a fost cel mai frumos oraş din România pe care l-ai vizitat?
m-am nascut în Bucuresti, am locuit 30 de ani în Sibiu, mi-am petrecut vacantele la Brasov si Buzau, asa ca eliminând aceste orase pentru ca as fi subiectiva sa spun ca sunt "cele mai frumoase", mi-ar ramâne de pomenit Clujul, care m-a impresionat mult, în cele doua zile în care am vizitat cât s-a putut de mult.
7. Ce obiective turistice te-au impresionat?
Fontana Magica, Sagrada Familia, Santa Maria del Mar, Parc Güel, Mânastirea Monserrat, etc - Barcelona si împrejurimi; Versailles, Luvru, Musee d’Orsay, Carnavalet, Fontainbleau, Barbizon, Muzeul Brâncusi, Champs Elysee, Notre Dame de Paris, Sacre Couer, Turnul Eiffel, Domul Invalizilor, etc - Paris si împrejurimi; Luxor, Karnak, Teba, Valea Regilor, Templul lui Hatshepsut, Valea Reginelor - Egipt; Mira, Hierapolis, Perga, Efes, Templul Zeitei Artemis, Pamukkale - Turcia, Insula vulcanica Madeira - Portugalia; Orasele Venetia, Verona, Salzburg - pachet întreg! :)
8. Ce obiectiv turistic românesc ai recomanda unui străin?
Muntii Apuseni; Vulcanii Noroiosi - Buzau; Castelele Peles si Bran - Brasov; Muzeul Brukenthal si orasul vechi + Paltinis - Sibiu; Transfagarasan si Bâlea; Casa Poporului, Ateneul Român - Bucuresti; Delta Dunarii si litoralul Marii Negre. Daca ma mai gândesc, mai pot scrie înca cel putin o lista! 
9. Ce oraş ţi-ai dori să vizitezi?
Din România - toata zona Maramures, din strainatate - Dubai :)
10. Ce suveniruri cumperi de obicei?
Vederi frumoase cumpar de peste tot, apoi... în general cumpar mici simboluri ale orasului, sau statuete care-mi devin tare dragi, chiar daca cele mai multe sunt kitsch :) De pe litoraluri adun totdeauna scoici si mici probe de nisip :))

7 comentarii:

  1. Ce frumos...ai vazut multe locuri frumoase, cu siguranta iti va placea si Maramuresul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ei da...leapsa de la tine imi da de gandit :))
    o sa raspund cat de curand...
    Dubai...super luxul la el acasa..sper sa ajungi sa-l vezi cu ochii tai :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am petrecut(!)primii 25 de ani foarte aproape de Maramu', insa n-am ajuns niciodata pana in zona propriu-zisa; ma gandeam sa ajung candva in Ieud; este satul din care a plecat/fugit acum vreo 200 de ani un stramos de-al meu numit Dunca...
    PS. Interesanta ideea cu mostrele de nisip !

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulțumesc pentru leapșă!
    Voi răspunde și eu întrebărilor...
    Îmbrățișări magice! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Carmen! Frumoase raspunsuri la leapsa mea!
    O duminica frumoasa, sper ca la tine nu ploua!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, Carmen, deja am facut-o...tot de le Minnie :)
    Ne potrivim cat de cat in materie de turism...:) Vei vedea.
    Te voi mentiona in preambul, e OK?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici e postarea:
      http://dragosteoarba.blogspot.ro/2012/08/ar-trebui-sa-se-inventeze-teleportarea.html

      Ștergere