sâmbătă, 25 mai 2013

Numaratoarea inversa

Mai sunt câteva minute pâna când va începe finala UEFA Champions League pe stadionul Wembley, din Londra si pentru prima data în istoria fotbalului, disputa pentru cupa se va desfasura între doua echipe din Germania. Rivalele din seara aceasta sunt echipele Borussia Dortmund și FC Bayern München!
Meciul va fi transmis în direct de catre televiziunea ZDF, dar pe lânga milioanele de telespectatori, exista sute de mii de fani care nu pot sa traiasca fara emotia stadionului. Astazi, stadionul Wembley (86.000 locuri) este împestritat cu tricourile rosii si galbene, ca de altfel si stadionul Alianz Arena din München (71.137 locuri) si Friedensplatz din Dortmund (~ 40.000 fani), unde transmisia meciului se va prelua pe ecrane Public Viewing. Atmosfera este deocamdata de sarbatoare, de ambele parti. Cine va câstiga, vom vedea, sansele sunt egale. Un singur lucru este cert, trofeul UEFA va veni anul acesta în Germania! :)
PS: Eu tin cu Bayernul, bineînteles! ;))
UPDATE: 22:30 Sfârsitul primei reprize - scor 0:0
Hai Bayeeeeeeern! Multumesc pentru sustinere Cristi si Catrim! :))
                Minutul 60 - Bayern gooooooool! Scorul 1-0 (Salutari Floarea!)
                Minutul 68 - Lovitura de la 11 metri, Dortmund marcheaza! Scor 1-1
                Minutul 88 - Goooooooool! Bayern conduce cu 2-1
Dupa 3 minute prelungire, meciul se încheie cu scorul 2-1 si FC Bayern - München devine câstigatoarea UEFA Champions League 2013! :D))))

18 comentarii:

  1. Ma uit si eu la meci.Zi mare! E 1-0 pentru tine.Sa vedem cine castiga.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)întotdeauna câstiga cine e mai bun! dar daca va castiga echipa mea, atunci este PERFECT :)))

      Ștergere
  2. La fotbal nu ma pricep deloc. Din pacate :)
    Pot doar sa urez sa castige cine iti doresti :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nici eu, dar la televizor este filmat in permanenta zona de pe teren in care se desfasoara actiunea si echipele joaca in echipament cu culori diferite si... nimic nu e greu de înteles. Cine marcheaza, are punct :)
      A castigat cine mi-am dorit eu, adica echipa care poarta numele landului în care locuiesc - Bayern! :))
      Noapte buna, Elly!

      Ștergere
    2. Am intrat sa iti spun ca am vazut ca a castigat cine iti doreai :)
      Carmen, chiar nu ma pricep si nici nu ma atrage. Am incercat sa ma uit de cateva ori si nu am inteles nimic. Nici tatei nu-i place fotbalul...probabil ca am mostenit acest dezinteres :))
      Noapte buna!

      Ștergere
    3. multumesc Elly! asa este, a câstigat echipa "mea" :))

      Te asigur ca la tine nu este vorba de mostenire de dezinteres din pdv al fotbalului. Ceea ce-ti lipseste este atmosfera din jur! Indiferent daca esti sau nu fan, daca in anumite zile în jurul tau toata lumea discuta doar despre fotbal, atunci incepi sa simti pulsul :)) La noi, televizorul si radioul au dedicat acestui eveniment cele mai importante momente, de o saptamana întreaga, colegii la serviciu deasemenea, s-au intretinut in pauze doar pe tema UEFA Champions League, vecinul a comentat astazi peste gard, cu sotul meu, sansele echipelor, iar Helmut, punct 20:30 mi-a servit un pahar cu vin si m-a invitat sa vizionam impreuna meciul :)) Deci?! .... Puteam sa ramân indiferenta la acest eveniment?! :)))
      Noapte buna! :)

      Ștergere
  3. Baietii mei au fost numai ochi si urechi si din cand in cand fericiti.
    Acum e tristete deoarece tineau cu Dortmund.:(
    La tine e mare bucurie.:)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oooo, îmi pare rau pentru baietii tai! Poate la anul! :)
      te pup

      Ștergere
  4. Felicitări Bayern! O echipă mare, care-şi merită trofeul din plin! Cred că la Munchen si in toata Germania, vor curge râuri de bere, de-atâta bucurie!
    O noapte frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ma crezi, locuiesc într-un cartier în care nu auzi decat ciripitul pasarilor - ziua si acum, la miezul noptii, se trag focuri de artificii :)))
      Noapte buna! si un weekend minunat in continuare!

      Ștergere
  5. La o asemenea ocazie...se iartă exuberanţa celor ce sărbătoresc mai zgomotos. Bine că a fost finala într-o zi de sâmbătă.
    Mă bucur mult pentru Bayarn. Mi-a plăcut mereu această echipă. Nemţi serioşi şi pragmatici, nu..."mingicari". În anii trecuţi au pierdut nişte finale şi chiar mi-a părut rău pentru ei, mai ales pentru că jucaseră mai bine decât... câştigătorii. Vezi finala cu Chelsea.
    Noapte bună şi la voi, dragă Carmen! Iar mâine...o duminică frumoasă şi...să fie soare şi cald! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) daca nu se exagereaza, este acceptata o scurta manifestare de bucurie chiar si in cursul saptamânii :)) De multe ori imi scapa din vedere faptul ca se joaca un meci important si îmi dau seama doar atunci când aud din cartier strigate de bucurie sau focuri de artificii. De fapt, nu doar iubitorii sportului isi manifesta zgomotos bucuria - spre exemplu, seara când a fost ale noul Papa, clopotele la biserica au batut mai mult de o ora neîntrerupt! Si-autunci, chiar si aerul vibreaza de bucurie si nu se poate sa ramâi indiferent! :)
      Buna dimineata Alex draga! :) sper ca ti-ai baut cafeluta si ca ai inceput minunat aeasta zi de duminica!

      Ștergere
  6. Ai pariat bine - a câştigat Bayern :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am pariat! :) Am dorit sa câstige FC Bayern, cum altfel, daca locuiesc in Bayern?! :)
      nu fac eu pariuri pentru asa ceva :) Ultima data când am pariat si am câstigat o sticla de vin spumos de 5 euro, a fost prin noiembrie, cand un coleg de serviciu nu m-a crezut ca va ninge si totul va fi alb pâna la sfarsitul saptamânii; spuneam asta într-o zi cu soare si temperaturi de 15 grade plus. Suna de necrezut pentru cei care nu urmaresc regulat stirile tv si buletinul meteorologic :)))
      La fel de necrezut este ca la noi, de aproape doua saptamâni avem temperaturi între 3 si 10 grade, acum la sfârsit de mai, adica început de vara! Uf, ce m-am saturat de ploi, vânt si cer plumburiu!

      Ștergere
  7. Gut gemacht! Bravo, Bayern! Aseara, uitandu-ne la reportajele de studiou dinaintea inceperii meciului am aflat ca au mai fost finale jucate intre cluburi din aceeasi tara: Real Madrid cu Sevilla in 2000, AC Milan cu Juventus in 2003, Manchester United cu Chelsea in 2008 si... anul acesta Bayern cu Borusia Dortmund. Cele mai puternice natiuni in fotbal, deci nu-i de mirare :) Ne-am gandit la voi si la cat de mandri trebuie sa fiti pentru aceasta victorie! Va pupam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ok :)) corectez in articolul meu :))
      am stiut ca televizorul este pornit pentru meci, Cristi este cel mai mare suporter FC Bayern :)) va pupam si noi.

      Ștergere
  8. Fara Arjen Robben, olandezul meu, (vai ce ma mai mandresc!!!!) nu erati campioni! A marcat golul in ultimul minut! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este! Cu toate ca el a marcat, jocul este de echipa si echipa a jucat fantastic de bine!

      Ștergere