duminică, 9 iunie 2013

Fila de jurnal

Cum am petrecut ziua de sâmbata?... Muncind!

ora 8:00 - mic dejun, constând dint-o ceasca de cafea si câte un pumn de cirese si capsuni.
ora 8:15 - fiecare a continuat ceea ce a început vineri dupa-amiaza, eu - reconditionarea mobilierului de curte. Masa si scaunele confectionate din lemn teak (foarte tare si rezistent la interperii sau insecte) trebuiesc unse cu un ulei special, cel putin o data pe an. Astazi am dat stratul al doilea si lemnul nu a mai supt atâta ulei ca ieri, asa încât am si fost mult mai repede gata.
Helmut - scosul radacinilor de pe terenul defrisat. (Defrisatul ne-a luat întreaga dupa-amiaza a zilei de vineri).

între orele 10:00-13:00 - Helmut a continuat cu planarea terenului si asezarea placilor de ciment. Trei placi pe ora, cam asta a fost ritmul si la munca aceasta nu m-am amestecat, am ajutat doar din timp în timp la caratul placilor pe locul cu pricina. Precizez ca în urma cu o luna, am cumparat o casuta în ideea de a nu mai coborâ în pivnita dupa masina de tuns iarba, lopata, grebla, roaba si alte 1000 de acareturi. Livrarea casutei a fost facuta exact în ziua când s-a pornit ploaia care a tinut trei saptamâna! Atunci, nu am mai apucat decât sa acoperim gramada de lemne cu o folie de plastic si... acum în sfârsit a fost o zi cu soare, asa ca am demarat actiunea.
Cât timp Helmut nu a avut nevoie de ajutorul meu, m-am ocupat de plivit stratul cu crizanteme, apoi am curatat si revopsit o scaldatoare pentru insecte si pasari.
Înainte de pauza de amiaza, Helmut a reusit sa aseze grinzile de baza ale cabanei.

ora 13:00 - în cartier este pauza de masa. Am întrerup munca în curte si am împartit lucrul la bucatarie: Helmut a prajit pieptul de pui, eu am facut sosul de ciupercute si salata de morcovi cu mar. Într-o cratita am fiert câtiva cartofi si meniul de prânza a fost gata în doi timpi si trei miscari ;)
ora 14:00 - am mâncat, am baut câte un pahar cu vin, iar la desert am servit cate o bucata de placinta si câte un espresso. Ne-am permis chiar sa privim câteva minute prin binoclu, zborul a doua baloane de agrement. Am zâmbit visând sa fim si noi acolo sus, lipsiti de griji... dar ne-am întorsc la studierea planului de montare al cabanei.

ora 15:30 -  Am desfacut o multime de scânduri, taiate la diverse dimensiuni si câteva pungi cu suruburi si cuie... Curtea a fost plina, nu mai era loc de învârti, asa ca am început adevarata activitate! A fost un pic greu pâna când cabana a început sa prinda forma. Apoi treaba s-a desfasurat de parca am fi lucrat de când ne stim, doar la montat cabane! ;)
ora 21:00- cabana noastra are frontoanele si grinda superioara fixate! Inca fara acoperis, dar si mâine este o zi!
Am facut câte un dus, ne-am luat farfuria cu brânza si fructe în sufragerie si am urmarit un film la tv. Nici eu si nici Helmut nu stim daca filmul a avut sau nu happy-end, pentru ca prea obositi, nu am mai avut puterea de a urmari filmul pâna la sfârsit.
ora 23:00 - pluteam în lumea viselor...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Astazi este duminica, asa ca... am acoperit cabanuta cu folie de plastic în loc de acoperis si am declarat santierul închis - pâna luni ;) Când acoperisul va fi gata, cocosul ce arata directia vântului, va fi montat pe cel mai înalt punct! ;)
Acum admiram de pe terasa lucrarea si mâncam pepene (de apa), dar nu rosu, ci un sort nou - galben! ;)
Va doresc o duminica placuta!

39 de comentarii:

  1. Dupa munca si rasplata, pentru ca totul arata extrem de frumos! Imi place mobilierul extrem de mult, o sa-mi notez si eu genul de lemn sa-l tin minte. =.= noi masa si scaunele de gradina le avem de plastic. Inca nu-i reusesc sa-i dezvat pe ai mei de a nu mai lua totul la chilipir pe aici si a se obisnui cu ideea ca ceea ce este ieftin nu-i neaparat si bun sau rezistent. =)))) e adevarat, daca vine o viitura, masa de plastic e o barca buna, dar totusi...
    Imi place mult curtea, gradina si casa.Si de tine si sotul tau. Doi oameni muncitori. Sunteti un exemplu! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mult mai bune sunt mobilele de gradina ce au terminatii ale picioarelor în inox. Acelea chair nu au moarte!
      Te îmbratsez Xaara draga si iti urez o seara de duminica minunata! Pupici

      Ștergere
  2. Minunat locusor ti-ai amenajat!
    Si tu folosesti cosul pentru caratul uneltelor? :)
    Eu car in cos toate cele necesare cusutului! E mai practic ca o cutie!
    O zi relaxanta draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cosul este practic, daca nu trebuie carat în mana pe distante lungi :) Dar pentru a lua rapid dintr-un colt de casa sau curte ceva si a duce în alt colt, este ideal! :)
      Pentru cele necesare cusutului am alte suporturi - mi-ai dat o idee, le voi prezenta într-o postare viitoare :) Te pup. O seara faina, Melly draga!

      Ștergere
  3. Ce bine arata cabanuta! Ce ma bucur pentru voi ca puteti pleca în vacanta linistiti!
    Cum e cu Helmut? Nu are febra musculara?
    Eu abia merg! :)) Si mana dreapta ma doare si cand o duc la gura! :)))
    Iti doresc o saptamana frumoasa draga mea si cu mult spor!
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai e mult de facut - ma refer montat. Apoi trebuie vopsita, ca lemnul e "verde", absoarbe apa ca o sugativa!
      Helmut este ok si eu la fel, azi dimineata ne-am urnit mai greu oasele :)))
      Te pup si eu, Minnie draga si iti urez o seara placuta si un start bun în saptamâna ce urmeaza!

      Ștergere
  4. Ai o gradina minunata! Bine ingrijita, comfortabila si vesela. Sa te bucuri de clipe de maxima relaxare in mijlocul ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu e mare ca a ta, dar e suficienta ca sa asigure relaxarea zilnica. Multumita curtii, nu mai ducem dorul sa iesim la un gratar sau la "iarba verde", avem totul în curte :) E practic :)

      Ștergere
  5. Bună CARMEN!
    Arată super căbănuța ta și grădina îmi place mult!
    O după amiază frumoasă îți doresc,Carmen!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, Elena draga!
      o seara frumoasa îti doresc si eu tie, cu drag :)

      Ștergere
  6. Chiar ati muncit, insa asa e intotdeauna se gaseste cate ceva de facut intr-o casa. Chiar arata frumos curtea, gradina, si casuta:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai spus un mare adevar! avem idei multe pentru îmbunatatirea situatiei î curte si casa, permanent suntem ocupati cu cate ceva, ba chiar avem simultan "proiecte" la care lucram pe apucate :) Dar satisfactiile sunt mari. E munca multa si oboseala, dar totodata relaxare si satisfactie personala.
      O seara minunata iti doresc! :)

      Ștergere
  7. Ooo!!! Ce harnici ati fost! Aateptam finalul si petrecerea de inaugurare. Pana sa citesc, vazand doar foto, am crezut ca vreti sa va construiti o sauna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. of, petrecerea de inaugurare... oare cand va putea fi. Nu îndraznesc sa pun termene... cand depinzi de vreme, atunci nu poti planifica nimic. Toate acestea ar fi trebuit sa fie gata daca nu ploua trei saptamani in sir!
      PS: Sauna avem deja - la demisolul casei :) Nu doar sauna ci chiar si o încapere pentru relaxare.Iarna este locul nostru cel mai îndragit! (dar nu numai iarna)

      Ștergere
    2. ce s-a întâmplat cu blogul tau, Adriana draga? l-ai sters?! ...

      Ștergere
  8. Uau! Ce de munca! Si noi am fost de serviciu la gradinarit in weekendul acesta; ai mei sunt plecati pana luni. Nici nu ne-am dat seama cum au trecut orele; cand in gradina de legume, cand in cea de flori, cand la tuns iarba... Nu ne lipseste decat ploaia; la voi a plouat prea mult, la noi nu ploua suficient, asa ca in seara asta am pus si furtunul la treaba.
    Va pup si abia astept sa vad casuta gata! E foarte frumoasa chiar si asa! A iesit foarte bine! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A plouat, dar pamântul la noi este f. setos :)) Si noi udam in fiecare zi,câteodata chiar de doua ori! Cartierul a fost construit pe vechea albie a Lechului si sistemul de filtratie al apei este perfect! Nu pentru noi, pentru ca platim fiecare metru cub de apa, indiferent ca facem dus sau udam florile sau gazonul :))
      Si noi speram sa fim gata cu casuta cat de repede, dar pusul acoperisului se pare ca e treaba cea mai grea. Usile sunt gata, trebuiesc doar montate balamalele si echilibrat. Apoi trebuie vopsita pe din-afara. In final, rafturi în interior apoi, pocnim sampania :)))
      Va pupam si noi Noapte buna!

      Ștergere
    2. O sa-i dati si un nume? :)

      Ștergere
  9. Cu dragoste si admiratie pentru voi! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  10. O sâmbătă cu adevărat productivă!
    La ritmul în care lucraţi, cu siguranţă până la sfârşitul săptămânii va fi gata!
    Să vă vedem la căbănuţă nouă! :)
    Te îmbrăţişez cu mare drag, o săptămână frumoasă îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astazi a plouat :( De Medardus am avut soare, la fel si duminica, însa azi dimineata cerul a fost acoperit din nou de nori, ca acum 3 saptamâni! memeorologii spun ca miercuri va fi iar Soare! sper din suflet!
      te pup. O saptamâna usoara si tie, draga mea.

      Ștergere
  11. Ati muncit, nu gluma!
    Important este ca rezultatele vor fi unele deosebite. Totul arata foarte bine.
    Si eu am muncit prin gradina...la smuls micile buruieni care au inceput sa rasara peste tot :)
    Sa ai o saptamana cat mai frumoasa, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca lucram cu drag, parca nu simtim oboseala, nu-i asa? :)
      Si tie o saptamâna minunata! :)

      Ștergere
  12. De muncit ati muncit insa rezultatele sunt pe masura. Cabanuta chiar e draguta iar la pepenele galben o sa ma gandesc toata ziua...;)
    Pop!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astazi a plouat ziua intreaga. Asa ca dupa orele de serviciu am facut o plimbare prin magazine, ca în curte nu putem lucra - pauza e pana mirecuri :(
      pup si eu

      Ștergere
  13. Noi am dat cu ulei de in cabanuta (careia ii spunem magazie, cum am apucat din strabuni !). In interior am montat rafturi si adapostim diverse: unelte si substante de gradinarit, masina de tuns iarba si trimerul, in timpul iernii mobilierul de gradina, care e rabatabil etc.etc.etc.
    Fila de jurnal e excelenta si cred ca poate figura cu cinste in serialul Jurnal de femeie. In fond, nici nu e firesc ca toate jurnalele sa fie scrise dupa acelasi tipic. Mie imi place foarte mult asa cum l-ai scris si l-ai ilustrat, draga Carmen !
    Sa ai zile frumoase !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) aici se numeste Gartenhaus. Magazie mie îmi suna a fi o anexa lipita la locuita; casuta asta a noastra de gradina e în coltul curtii, lipita de gardul cu vecinii. De umplut, exact asa o vom umple si noi, numai sa o vedem gata odata! :)
      Multumesc Zina draga! Si tie o saptamâna plina de bucurii!

      Ștergere
  14. imi place tot , imi plac multe elemente de la tine din curte ..o intrebare as avea , cat v-a costat casuta si de unde?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am cumarat-o de la Dehner, un magazin ce vinde tot ce tine de gradina si gradinarit
      aici linkul: http://www.google.de/imgres?um=1&sa=X&rls=com.microsoft:de:%7Breferrer:source%3F%7D&rlz=1I7TSEA_de&hl=de&biw=1440&bih=785&tbm=isch&tbnid=vVkwUyV9AwOqdM:&imgrefurl=http://www.dehner.de/garten-freizeit-gartenhaeuser/&docid=6iA9QtpiAiAOIM&imgurl=http://media.dehner.de/list/weka-gartenhaus-norrland/M500001066_BildFS_001_WekaGartenhausNorrland.jpg&w=199&h=175&ei=uTa2UculD8GOO_jggIgN&zoom=1&iact=hc&vpx=338&vpy=396&dur=2135&hovh=140&hovw=159&tx=93&ty=70&page=1&tbnh=140&tbnw=157&start=0&ndsp=38&ved=1t:429,r:9,s:0,i:111

      Ștergere
    2. nu mi-am dat seama ca linkul este atat de lung, si nu cred ca il poti copia...
      Deci, in magazinele Dehner - Weka Gartenhaus Classic Color Doppeltür Gr. 2
      (sa se fi scumpit în ultima luna?! Noi am luat-o cu 660 euro - cu transport inclusiv, aici afiseaza 999,95 euro!)

      Ștergere
  15. La final veţi avea o grădină de vis. :)
    N-am mai văzut pepene de felul ăsta. Are acelaşi gust?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pana cand curtea sa arate asa cum o dorim, trebuie sa mai treaca macar un an... Ma refer la planurile pe care le avem acum :)) Dar cu siguranta, peste doi ani vom mai avea ideii innoitoare - asa ca munca nu se va sfârsi niciodata! :))
      Pepenele are excat acelasi gust, e prima data cand am mancat si eu. A fost in vânzare saptamâna trecuta la Kaufland.

      Ștergere
  16. Tare frumoasa gradina, mai ales cand doar admir de la distanta! Interesant pepenele acela galben, n-am mai vazut pana acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :) stai sa vezi, cand vor inflori randafirii mei! vreau sa spun ca anul acesta nu cred.... Dar uite ce zboara timpul! e deja jumatatea anulu :)))
      Pepenele de apa galbe are exact acelasi gust ca cel rosu, si nu are sâmburi aproape deloc! Si mie mi s-a parut tare interesant, asa ca am riscat si am cumparat. Nu mi-a parut rau :) Am avut noroc, a fost dulce si aromat.

      Ștergere
  17. Se pare ca aveti o gradina vasta pentru un oras; deci vor fi si cheltuieli pe masura.
    Schitez aici liniile de forta pentru o viitoare postare intitulata "Dupa vreo 20 de ani":
    - vreo 20 de ani am avut domiciliul la sat visand cetos orasul
    - am stat cu chirie la bloc vreo 20 de ani in trei cartiere, trecand de la garsoniera, 2 camere...
    - vreo 20 de ani am convietuit cu constructorii in "case pe pamant"
    - acum planuiesc o locuire la o pensiune intr-o zona colinara;deci m-as intoarce la o locuire in casa altora;
    ... in ultima instanta admit si zonele de campie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu, nu avem gradina mare, dar nici nu locuim in centrul orasului. Sunt 300 metri patrati în spatele case si înca 80 metru patrati de curte în fata casei. Nu avem legume, doar flori si gazon.
      Am sa vin sa citesc articolul tau... suna a aventura.

      Ștergere
  18. Harnici şi gospodari! Felicitări pentru tot ceea ce vă faceţi cu atâta pasiune. :-)
    Foarte frumoasă fila de jurnal!

    RăspundețiȘtergere