joi, 8 august 2013

Pagina de jurnal (5)

Marti (06.08.13) ne-am întâlnit din nou la ora 16 în oras si plimbarea a început cu Sala de aur din Rathaus (mai multe info aici).












Cladirea din imediata apropiere se numeste Perlachturm si împreuna cu Rathaus, formeaza simbolul, emblema orasului.Turnul ridicat în secolul 10 (refacut dupa bombardamentele din al doilea razboi mondial), are înaltimea de 70 metri si cele 260 trepte duc spre platforma superioara, lânga clopotele ce puncteaza fiecare ora a ceasului din turn. Bineinteles ca nu exista lift!

Tanti Sofi s-a aratat interesata sa vada panorama orasului din vârful turnului, mama a ramas pe o banca sa ne astepte. Este drept ca am avut nevoie de "câteva" minute mai mult decât alergatorii care se întrec în fiecare an la concursul din luna octombrie (recordul este de 47,28 secunde pentru barbati si 64,05 secunde la femei!), dar este de admirat ambitia de a urca a lui tanti Sofi! Sun în turn a fost felicitata si de vânzatorul de bilete, un pensionar din aceeasi categorie de vârsta (septuagenar).


Am pornit din nou toate trei spre Bulevardul Garii si am intrat în câteva magazine pentru a cumpara mici cadouri pentru cei dragi ramasi acasa.



Un vânt iscat din senin a umplut cerul cu nori plumburii însa nu s-au scuturat decât câtiva stropi de ploaie. Noi i-am crezut însa periculosi si ne-am încheiat plimbarea, dar nu pentru a merge acasa! Nuuuu... noi suntem deja obisnuite sa ajungem acasa abia dupa ora 21! :)) Asa ca ne-am dus în vizita la Caminul Studentesc, sa vada bunica unde-i locuiesc nepoatele. Fetele ne-au asteptat pe terasa Adelei, cu prajitura si suc de portocale.


Dupa ce am servit bunatatile pregatite, am facut un tur complet al caminului, din camera Adelei pâna în camera Ralucai, trecând prin sala fitness, salonul de spalatorie, terenul de volei, garaj subteran si pivnita.


Ne-a placut atât de mult atmosfera din camin ca bunicile nu au mai vrut sa plecam :) Parca întinerisera si voiau sa fie din nou studente, sa traiasca în timpurile acestea bune, în care fiecare student are garsoniera lui.
Am ajuns acasa seara târziu, aerul era placut racoros si am stat pe terasa în curte, la un pahar de campari. Apoi am dat stingerea...

14 comentarii:

  1. Frumos ce au vizitat doamnele.Ma intreb :asa putin sta bunica cu nepoatele? Eu cred ca sunt prea insistenta,nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) ai sa vezi cum este când Thea va avea 22-24 de ani! :))

      Ștergere
  2. Postarea e un regal de imagini frumoase. Le-am vizualizat pe toate, mi-am dat, asa, cu parerea cam ce si pe unde ar fi si nu m-am inselat. Deci aproape ca nu era nevoie de cuvinte, este adevarata acea vorba cum ca o imagine spune mai mult decat 1000 de cuvinte. Orasul e superb, caminul fetelor este foarte placut, sa tot fii student acolo. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ti-au placut fotografiile... din sutele facute, e greu sa ma hotarasc pe care sa le las deoparte :)))
      Neaparat sa vii sa vezi Augsburgul cu ochii tai!

      Ștergere
  3. doua doamne absolut,adorabile :)
    mi-e dor de tine >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ia te uita cine a aparut aici! draga mea draga! :)) si mie mi-e dor de tine! pupici

      Ștergere
  4. Minunat !
    Nu pot fi decât încântat la vederea acestor fotografii !
    Frumoase lucruri ai oferit mamei tale,o minunată vacanță !
    Eu îți mulțumesc pentru fotografii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca ne-ai urmarit si ti-au placut imaginile prezentate aici ♥

      Ștergere
  5. Prima mea reactie: uau!
    Costumul de samurai mi-a atras atentia si mi-a retinut-o. Cata migala! Si ce istorie! :)
    Sunt de-a dreptul fantastice toate aceste decoratiuni. Atata migala se mai intalneste azi in cazul bijuteriilor.
    *
    Ce camin studentesc! Pana sa citesc textul mi-am zis ca e o casa... E foarte frumos si foarte potrivit pentru tineri care doresc sa invete carte dar si sa se gospodareasca singuri.
    *
    Nu pot ignora nici fotografiile cu norii involburati! Am o "slabiciune" pentru aceste fenomene ale Naturii: nori, ploaie, furtuni, fulgere...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cotofenele s-au bucurat mult de tot ce au vazut. Si mamica mea si mamica ta ar fi vrut sa se inscrie la facultate, sa fie colege cu Adela si Raluca ☺☺☺
      Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio

      Ștergere
  6. Superbe toate fotografiile! Si ce frumos este caminul studentesc! E o atmosfera unica acolo si e de inteles de ce Raluca si Adela au insistat sa aiba parte de ea. Chiar si bunicile si-au dorit o mica bucatica din ea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite cum trec anii, Alinus draga! Acum fetele mele sunt demult gata cu studentia, ba chiar si Maria ta a terminat facultatea! Uote ce fete mari avem ♥

      Ștergere
  7. Asa camin studentesc, mai zic si eu!! Ca in povesti :)! Foarte frumos era.
    Mi-a placut mult si ce ati vizitat (si cred ca stii cam pe ce imagini am poposit mai mult timp :D - am si eu o gheisha in genul acela, Saki se numeste... )

    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa este in Augsburg. Le-am plimbat de Mama mea si pe Mama Dianei (Kundalini) ♥♥♥ cu mare drag. Imi crestea inima vazand ce bucurie au ele ♥

      Ștergere