joi, 13 martie 2014

Primavara strazilor


Asa cum la început de primavara fiecare face curatenie acasa si prin curtea proprie, asa si orasul are acum parte de câteva operatiuni de înfrumusetare: scurtarea crengilor copacilor de pe marginea strazilor, sadirea florilor de sezon în rondouri pe spatiile verzi, maturarea soselelor si a trotuarelor, desfundarea canalelor si... spalarea carcasei lampilor.

Pe strada pe care îsi are sediul firma la care lucrez, ieri au fost curatate lampile de pe partea opusa geamului biroului meu si astazi, operatiunea s-a efectuat pe partea noastra. Chiar sub fereastra mea am urmarit cu câta seriozitate se face aceasta lucrare de primavara si m-am bucurat ca banii nostri, ai contribuabililor nu sunt aruncati în vânt! ;)

PING-back participantilor la MfC - saptamâna 11/2014: Diana, KARMAPOLICE, Dan, Andra, Spunsieu, Floarea bunica, Poteci de dor, 13angi, Gianina, Daurel, Antoaneta, kristi, Alexandra Ali, Pauza de ceai, Fairytale, Larisa, CălinH, Lecturi de mamica, thinkIknow, lichiresti, Mihaela Dămăceanu, Cristi, Anca, Nima, Claudia, Ghindaa, *ELENA*, Silvia, Soft Blog, Petala Calatoare, CipBtRO, Liviu, Ileana, Rux - Copilarim, geanina, PANDHORA, Lumea lui Alexandru, Iulisa, Sorin, DomnuIo si STELIANA.

18 comentarii:

  1. Stau şi mă întreb , când se va face şi la noi în toate oraşele acest gen amănunţit de curăţenie. Nu-mi amintesc să fi văzut vreodată ştergându-se lămpile!!! Ba sunt sute de localităţi în care nici ornamentele luminoase puse cu prilejul sărbătorilor de iarnă nu au fost luate. Aşa că felicitări edililor, felicitări angajaţilor şi nu în ultimul rând celor ca tine, care apreciază şi popularizează această activitate menită să facă viaţa mai frumoasă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat! Multe trebuie inca revizuit, reevaluat, reorganizat in Romania.
      frumoase cuvintele tale, Aurora draga.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Este intr-adevar tare ingrijit orasul!
      Iarna, soselele sunt curatate perfect de zapada asa incat practic nu exista mare diferenta intre starea lor, in cele 4 anotimpuri. Exceptiile sunt rare!
      Trotuarele sunt deasemenea degajate de zapada si in plus se obisnuieste sa se imprastie cu pietricele, in scop antiderapant. Aceste pietricele sunt insa enervante la mers, atunci cand iarna a trecut. De aceea vin autovechicule care matura perfect fiecare trotuar, fiecare alee.

      Ștergere
  3. Si cum va manifestati voi nemultirea daca primaria nu isi face treaba? Ca sunt tare curioasa. Ce instrumente aveti la indemana ca sa ii taxati, criticati, etc..?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) in primul rand se depune o reclamatie scrisa si inregistrata la primarie. In cazul in care este ignorata - in sensul ca nu primesti raspuns in scris la reclamatie, atunci mai scrii una, "amenintand" si dand ultimatum. In acest caz, primaria va raspunde imediat - pozitiv sau negativ, prezentand justificarea. Daca gasesti ca prin hotarare esti neindreptatit, prezinti cazul la radio/ televiziune/ ziarul local. Daca nici asa nu se ajunge la un rezultat multumitor, cu siguranta se vor aduna mai multe voci nemultumite si mai departe se organizeaza demonstratii - depinde de gravitatea cazului ;))) Cam asa evolueaza situatiile care afecteaza mai multi cetateni.
      personal, am participat acordandu-mi semnatura pe petitia care a cerut anularea taxelor universitare. Bavaria, fiind landul cel mai puternic, cel mai cerut, a fost singurul care fixase taxe universitare - cate 560 euro pe semestru ( ma refer la universitatile de stat si nicidecum la cele particulare). Pentru ca pe reclamatie s-au adunat un numar important de semnaturi, taxele au fost anulate! :-) Iti dai seama ce fericita am fost, pentru ca am doua fete studente!
      Pentru lucruri marunte insa, gen "gunoiul nu a fost ridicat" sau " strada nu a fost curatata de zapada" reclamatiile se iau imediat in serios si sunt rapid rezolvate. :)

      Ștergere
    2. Mda, autoritatile se misca mai repede. Chiar iau in seama petitiile. Ce chestie! Ma mir si eu ca pe aici, nici daca mor oameni nu se prea misca treburile.

      Ștergere
    3. pe aici, corupia este combatuta - si nu întretinuta! ;)

      Ștergere
  4. cum ar putea fi la voi altfel decat impecabil? :)
    eu sunt multumita, cel putin la noi in cartier iarna asta zapada, atata cata a fost nu zacut in mormane, a fost ridicata repede iar strazile sunt curatate zilnic...
    sa te bucuri de soare draga mea draga, pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Soare avem din belsug, adevarul este ca gradina "plange" dupa ploaie - chiar daca noua ne-ar placea sa fie numai soare in continuare :))) Dar zau, in ultima jumatate de an au fost precipitatii sarace. Nici zapada nu am avut deloc si nici de plouat nu a prea plouat.
      si sincera sa fiu, daca stau inchisa in birou de la 6:30 la ora 17, mi- e indiferent cum e vremea afara :))) Dar maine - maine e vineri si e zi scurtaaaaaa! Sa fie SOAREEEEE! :))
      Te pup draga mea draga :-)

      Ștergere
  5. cum pot unii sa se ocupe de fiecare detaliu in parte!?
    splendid!
    te pop!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Hi-hi, uite aşa mă gîndeam şi eu că banii noştri "nu sunt aruncaţi în vânt".

    RăspundețiȘtergere
  7. La noi se spala lampile cand se arde becul.Cu venirea primaverii se vor stradui cred, mai la Paste.

    RăspundețiȘtergere
  8. Curatarea lampilor! Nu cred ca am vazut vreodata aceasta operatiune in BV... Poate prin Centru... Cum ciopartesc (ei spun ca-i cosmetizeaza) copacii am vazut; am vazut si cum planteaza flori de sezon [panselute in decembrie, ca exemplu :)) ] si cum vara le tot schimba, in loc sa le ingrijeasca... Totusi, din cand in cand mai tund gardurile verzi iar strazile sunt curate - strazile principale, cel putin (le matura cam in fiecare noapte).

    Cand românilor nu le convine ceva cei mai multi prefera sa se ofuscheze pe bancile de prin jurul blocurilor, iar daca le spui ca pot face reclamatie iti dau replica: si apoi or sa ma aiba in vedere cu... (un motiv invoca fiecare) sau ti se spune ca tot nu rezolvi ceva. Dar cum stiu ei asta daca nu reclama? Iar daca nu li se raspunde de ce nu insista? Din experienta stiu ca "edilii" raspund si la noi daca reclamam - mai ales cand suntem mai multi. :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce frumos arată orașul tău !!!
    Se vede mâna de gospodar căruia îi pasă !!!

    RăspundețiȘtergere