marți, 21 aprilie 2015

Insula Mainau - Insula florilor (2)

La sfârsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, graful Lennart s-a retras pe insula împreuna cu sotia Karin Nissvandt si cei patru copii ai lor si au pus bazele unei fundatii pentru protejarea mediului. An de an, insula a fost transformata într-o gradina botanica uriasa.
Dupa 39 de ani de casatorie, cuplul a divortat si graful Lennart s-a recasatorit cu secretara-personala, Sonja Bernadotte. În timpul celei de a doua casatorii au rezultat cinci copii. Actualmente, toti copiii grafului locuiesc la castel si sunt implicati în conducerea si administrarea Insulei Florilor. Devenita una din cele mai renumite "gradini botanice" din Europa, Insula Mainau este vizitata anual de peste un milion de turisti.

Uriasul parc este rezultatul răspândirii naturale a unor specii de arbori, cât și al cultivării de către specialisti a altor specii autohtone și a unora exotice. Arboretul detine peste 500 de specii diferite de arbori și arbuști, foioase și conifere, copaci rari și specii foarte valoroase. Aici exista unul din cei mai batrâni copaci din Germania - un arborele metasequoia, mai multe exemplare de sequoiadendron si numerosi cedriitulipani și banbus. Parcul dendrologic se întinde de pe coasta de nord-vest a insulei si ajunge pâna pe platoul castelului. Acum la mijlocul lunii aprilie, pe lânga paradisul florilor, tarmul insulei si terasa superioara ofera turistilor panorame impresionante, lacul fiind bordat de Alpii încarcati de zapada!

Insula Mainau îsi deschide portile primavara, la sfârșitul lunii martie cu traditionala expozitie de orhidee din Casa Palmierilor - o sera enorma care adaposteste si cofetaria palatului. Fotografiile cu orhidee le voi prezenta într-un articol separat, pentru ca merita! Asa cum de altfel merita fiecare gen de flori înflorite acum în aer liber - lalele, narcise, zambile si camelii. Aceste superbe "printese ale anotimpului" sunt expuse în rondouri încarcate cu panselute, nu-ma-uita, primule, maci, ranunculus, coroana-regelui si banutei. Covoarele multicolore de flori se întind între magnolii, ciresi, forsiții si kerria japonica. Imaginile sunt coplesitoare!


La începutul lunii mai vor înflori rododendroii și azaleele - peste 200 de specii! Urmeaza trandafirii - aproximativ 30.000 tufe din 1200 soiuri de trandafiri, din care aproximativ 500 tipuri sunt trandafiri puternic-parfumati. Vara, pe lânga plantele autohtone sunt expuse în ghivece si numeroase plante exotice - palmieri, agave, cactuși și bougainvillea. La începutul lunii iulie pe insula înfloresc trompetele-îngerilor și hibiscusii, în luna august florile de maracuja.
Toamna, câmpurile de dalii (aproximativ 20.000 de tufe din 250 de soiuri) ofera un încântător spectacol de culori în amestec cu diverse tufe de fuchsia.
Pe Mainau, oricare luna este motiv de vizita, florile reprezentative fiecarui anotimp fiind prezentate în maniere unice si încântatoare! Parcul este amenajat cu pergole, fântâni și sculpturi, însa cea mai impresionanta amenajare este cascada în scari.  (va urma)

26 de comentarii:

  1. Minunat! Harta probabil arata unde sunt florile localizate pe zone. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Harta aceea este creata din flori, si reprezinta lacul/ Bodensee si toate localitatile din jurul lacului.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. in orice luna o vei vizita, insula va arata altfel... mereu alte flori, alte atractii. Este superba!

      Ștergere
  3. o adevarata opera de arta insula asta! s- au gadit bine cei ce se ocupa....sa poti vizita locul in fiecare anotimp si de fiecare data sa gasesti acolo un spectacol de culoare....! :)
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact asa este, Geanina draga. In orice anotimp o vizitezi, expozitiile florilor sunt impresionante!
      pup. O seara placuta!

      Ștergere
  4. Un adevarat colt de Rai!
    Frumoase fotografiile!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună CARMEN!
    Wow,ce fotografii superbe...ce insulă frumoasă și plină de florii multicolore!
    O zi frumoasă cu parfum de primăvară îți doresc,draga mea!
    Pupici și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este Elena draga - insula ofera vizitatorilor spectacole florale exceptionale!
      te pup si eu. O seara faina!

      Ștergere
  6. Uau, cate culori! Splendida gradina, o minunatie. O placere numai sa te uiti la poze, ce sa mai zic despre o zi de primavara petrecuta la fata locului.
    Multumim pentru plimbarea virtuala si pentru informatii, Carmen! Seara placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când va veti hotarâ sa vizitati sudul Germaniei, sa nu ratati sa vizitati aceasta insula - sa nu uit - Azorel are voie, la lesa. Am fotografiat si eu pe timpul plimbarii in Mainau, o multime de catei simpatici - voi publica fotografiile intr-o postare viitoare :)
      Multumesc! Seara faina si voua!

      Ștergere
  7. Hei, ce faine sunt florile! Și la Cluj, în Grădina Botanică toate lalelele au înflorit și sunt superbe! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aici sunt câmpuri cu lalele - asemanatoare cu cele din Olanda! Incredibil acest spectacol floral! Eu am mai vizitat Maina, dar o data in iulie si o data in august. Lalelele le-am vazut acum pentru prima data si sunt profund impresionata! Fotografiile cu lalele vor urma intr-o postare viitoare :)

      Ștergere
  8. Superb! Mai mult ce as putea zice?! :) Doar sa-mi amintesc (cu neplacere) de parcul dendrologic de aici, unde functiona si "Palatul pionierilor" (candva), adica palatul Stirbey - o zona pe care a cumparat-o un martafoi imbogatit peste noapte (inclusiv cladirea), facand "afaceri" cu primaria, si din parc n-a mai ramas mare lucru...
    Bine ca altii stiu sa aprecieze natura, s-o protejeze si sa ofere oamenilor clipe de relaxare. :)
    Noaptea linistita sa va fie! Pupici cu drag, de la noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mare pacat ca in Romania nu exista acest entuziasm si ambitie. Vorba-ceea, relief frumos are tara, clima este placuta...initiativa, fonduri si mana de lucru lipseste.
      Pup si eu, dragele mele brasovence :-* :-* :-*

      Ștergere
  9. Minunat taram de vis,toate imaginile pe care le-ai prezentat, sunt o bucurie pentru suflet si o relaxare pentru minte !
    Frumoasa si istoria acestui loc, a oamenilor cu suflete mari,care l-au conceput, dezvoltat si pus in valoare !
    Multumesc pentru reveria plimbarii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este Natalia draga. Ma bucur mult ca ai luat parte la acesta plimbare virtuala si iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase!
      te imbratisez. O seara faina! :-*

      Ștergere
  10. M-as duce sa lucrez voluntar acolo.Este minunat ce ne arati,dar cred ca este de vis in tot timpul anului,sau partea care se viziteaza.Astept celelalte fotografii,dupa cum ai promis. Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) sa lucrezi voluntar, esti o draguta! Da, urmatoarele fotografii urmeaza, plimbarea pe Insula Mainau contiunua :) Noapte buna!

      Ștergere
  11. Frumos si instructiv.
    Multumesc.
    PS.Urmand link-urile am ajuns pana in vremea lui Napoleon Bonaparte; e o perioada in care " ma misc " cu dezinvoltura...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca macar cineva, acceseaza linkurile si se bucura pentru ceea ce descopera! multumesc pentru comentariu! :)

      Ștergere
  12. Superbe fotografii, îmi pare bine că m-am întors aici ! Insula Mainau este un obiectiv turistic de primă mână. Sții, încet, încet, mi-ai schimbat părerea despre potențialul turistic din Germania. În curând, cine știe...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu cine te-a influetant atât de rau impotriva nemtilor! ma mir ca acum, dupa 4 ani de cand scriu mereu despre excursiile din Bavaria si concediile de prin Germania abia am inceput sa-ti atrag atentia :) Zina draga, te asigur ca nu exagerez, vino si convinge-te, nu vei regeta nicio zi.

      Ștergere
  13. Cautati si vizionati DVD-ul "Roses from the South"cu orchestra Andre Rieu ca sa vedeti din alt unghi aceasta faimoasa insula.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, eu locuiesc la o ora si jumatate de insula, asa ca pentru mine interesant de vazut este doar "pe viu" ;)

      Ștergere