vineri, 2 noiembrie 2012

Amintiri

Astazi de dimineata nu am avut pâine proaspata, pentru ca miercuri am uitat sa cumpar si joi a fost zi libera, Sarbatoarea Tuturor Sfintilor. Privind coltucul de pâine, mi-am amintit de anii de liceu, mai precis de perioada din-naintea bacalaureatului... Eram cinci prieteni în clasa, trei fete si doi baieti. Ne numeam grupul SiCiLiCaMus, nume format din împreunrea silabelor ce încep numele noastre: Simona, Ciprian, Liana, Carmen, Marius. Eram cei mai buni prieteni si petreceam mult timp împreuna, nu doar la înot, la schi sau iesiri la iarba-verde cu bicicletele, ci si învatam de foarte multe ori împreuna.
În iarna din clasa a 12-a ne-am întâlnit în fiecare duminica, acasa la prietenul Marius, ai carui parinti erau monitor de schi si nu earu niciodata acasa. Lucram la mate, ne bateam capul cu integrale, functii derivabile, monoizi,  morfisme de inele, matrice, ecuatii algebrice... În pauze, ascultam Queen, mâncam pâine prajita în ulei si beam ceai de menta si macese, cu multa multa lamâie. Atunci habar nu aveam de acizi alfa-linolenici, colesterol, grăsimi oxidate sau interactiuni alelopatice şi nici nu ne pasa de calorii-bombe, minerale sau proteine. Atunci doar savuram aroma în care se învaluia bucataria, când aburului de menta, macese si lamânie, se combina cu mirosul de prajeala si... usturoi. Pentru ca ar fi fost de neconceput sa mâncam pâine prajita fara sa o raschetam cu usturoi :)) Ce vremuri faine!

7 comentarii:

  1. Frumoase amintiri :) Si painea ta prajita arata bine. Au facut-o la cuptor?
    Eu imi amintesc si acum de pita cu untura presarata cu sare si boia. Nu indraznesc sa repet meniul, ca si eu am inceput sa numar caloriile :)

    RăspundețiȘtergere
  2. delicious :$


    ♥♥♥
    follow me @instagram, facebook, youtube, gfc and bloglovin (?) .. will return! <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar ca ce vremuri faine!
    Grozav ai povestit....Ghici?...Mi s-a facut o pofta teribila de paine prajita,hahaha...Miammmm....

    P.S. Sper ca sotul tau este bine si se recupereaza repede!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Usturoi aduc eu de la mine ;) Doar ce l-am semanat.
    Foarte frumoase amintiri!
    Weekend placut, Carmen, draga!

    RăspundețiȘtergere
  5. ceaiul de macese imi place si mie! Iar friganele imi aduc aminte de serile frigoare de iarna cand ne strangeam toti in bucatarie, langa flacara aragazului, cu paturi pe noi si sosete de lana, pentru ca era atat de frig incat nu indrazneam sa mergem nici macar la baie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Painea prajita, frecata cu usturoi si ceaiul fierbinte ne asteptau in bucatarie, in duminicile de iarna. Tatal meu adora sa ne pregateasca mereu cate ceva, cand era liber. Uneori punea si o feliuta de sunca deasupra, care se inmuia de la painea calda. Si ai drepate, nimeni nu se gandea decat la arome si la gust. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce amintiri frumoase! Cum ne mai bucură sufletul, atunci când ne amintim de acei ani frumoşi. Mă gândeam că ştiam să împletim voia bună cu învăţatul atât de serios şi cu dorinţa de a ne clădi un viitor, pentru care ne străduiam din greu.
    Numai bine, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere